În 2024 la Iași, un nou curs de formare în psihoterapie integrativă

În luna ianuarie 2024, la Iași, va începe un nou curs de formare în psihoterapie adresat absolvenților facultăților de:

  • Psihologie (sistem Bologna 3 ani) și master în domeniul Psihologiei Sănătății
  • Medicină generală și rezidențiat în psihiatrie, cu completarea studiilor (pachet prerechizite)
  • Asistență socială (sistem Bologna 3 ani) și master în domeniul Psihologiei Sănătății, cu completarea studiilor (pachet prerechizite)
  • Filosofie (sistem Bologna 3 ani) și master în domeniul Psihologiei Sănătății, cu completarea studiilor (pachet prerechizite)
  • Pedagogie (sistem Bologna 3 ani) și master în domeniul Psihologiei Sănătății, cu completarea studiilor (pachet prerechizite)
  • Teologie (4 ani) și master în domeniul Psihologiei Sănătății, cu completarea studiilor (pachet prerechizite)

     O echipă de psihoterapeuți valoroși, recunoscuți pe plan național și internațional te invită să cunoști și să înveți tainele psihoterapiei alături de ei. Abordarea holistică a psihoterapiei integrative în cadrul Asociației de Psihoterapie Integrativă și Psihologie Clinică (APIPC) reunește diferite modalități și tehnici terapeutice din teoriile psihanalitice, umaniste și cognitiv-comportamentale: psihanaliză, psihoterapie cognitiv-comportamentală, psihodramă,  psihotraumatologie, psihoterapie pozitivă, psihoterapie sistemică de cuplu și familie, psihosomatică, terapie gestalt, hipnoză ericksoniană, psihopatologie etc.

Formatori: prof.univ.dr. Daniel David, conf.univ.dr. Augustin Cambosie, conf.univ.dr. Diana Vasile, psiholog/psihoterapeut Gabriela Hum, psiholog/psihoterapeut Simona Vlad, psiholog/psihoterapeut Marcel Nedelcu, psiholog/psihoterapeut Felicia Ciobanu, psiholog/psihoterapeut Eugenia Erhan, psiholog/psihoterapeut Livia Silvestru, psiholog/psihoterapeut dr. Octavian Bivol, dr. Radu Andrei, dr. Doina Budeanu.

     Structura cursului de formare complementară:

I. Formare de bază: 2 ani și 10 luni;

II. Supervizare: minim 150 ore pe parcursul a maximum 3 ani. Cursanții care doresc obținerea Certificatului European de Psihoterapeut vor trebui să efectueze minim 200 de ore pe parcursul a maxim 3 ani.

După încheierea formării de bază se organizează examenul final (colocviu), în cadrul căruia se va prezenta o lucrare de disertație al cărei conținut va reflecta informațiile teoretice și tehnicile învățate pe parcursul acestei etape de formare. Absolvenții vor obține un Certificat de Psihoterapeut sub supervizare în modalitatea psihoterapie integrativă.

Intrarea în supervizare necesită obținerea Atestatului de Liberă Practică eliberat de către Colegiul Psihologilor din România și începerea activității de psihoterapeut. În cadrul celor 150/200 de ore de supervizare se vor prezenta minim 10 cazuri aflate în lucru, iar la final se va susține un examen.

Finalizarea celor două etape se încheie cu acordarea Certificatului de psihoterapeut autonom în modalitatea psihoterapie integrativă, recunoscut de Colegiul Psihologilor din România, Federația Română de Psihoterapie, Asociația Europeană de Psihoterapie și Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă.

Cursurile se desfășoară cu o frecvență de un modul pe lună, sâmbăta și duminica, în format mixt – blended learning: 40% din cursuri se vor derula in format on line, 60 % din cursuri in format fizic. Prezența este obligatorie la toate orele (cu posibilitatea recuperării în situațiile speciale). Programul include un număr de 772 de ore formare de bază, din care 512 ore formare teoretică și practică, precum și 260 ore dezvoltare personală, derulate continuu, pe perioada formării de bază, în cadrul taberelor de dezvoltare personală, dar și pe perioada supervizării. Orele de dezvoltare personală organizate pe parcursul formării de bază sub forma celor 2 tabere de dezvoltare personală  au loc în anii 2 și respectiv 3 ai formării de bază și vor avea o durată de 7 zile, fiecare. Pe parcursul formării de bază, cursanții vor efectua și 50 de ore de terapie individuală, cu un psihoterapeut integrativ autonom. Costul unui modul de formare teoretică este 750 de lei. 

            Detalii înscriere

           Secretariat APIPC – Angelina Enache Tel. 0740-316.166

           Trimiteți pe adresa de e-mail contact@apipc.ro următoarele documente:

  • Copie după diploma de licență, cu mențiunea „conform cu originalul” și semnătura
  • Copie după cartea de identitate
  • Curriculum Vitae
  • Scrisoare de intenție

Data limită de înscriere: 30 noiembrie 2023.

Ulterior încheierii perioadei de înscriere, candidații vor participa la un interviu de selecție. Contribuția pentru participarea la interviu este 200 lei.