Acreditări

European Association of Integrative Psychotherapy

Asociația de Psihoterapie Integrativă și Psihologie Clinică din Iași beneficiază de următoarele acreditări:

– Colegiul Psihologilor din Romania

– Federatia Romana de Psihoterapie

– Asociatia Psihologilor din Romania

– European Association of Integrative Psychotherapy – in curs, 2019

Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă (E.A.I.P.) a fost înființată în 1993. Președinții sunt:
Președinte fondator Ken Evans (Țara Galilor și UK) 1993 -1996
Maria Gilbert (UK) 1996 -1999
Jean Michel Fourcade (Franța) 2000 -2003
Panos Assimakis, PhD (Grecia) (2004 -2008)
Jan Rademaker (Olanda) 2008-2013

 “Un principiu central al psihoterapiei integrative este faptul că nici o formă unică de terapie nu  este cea mai bună sau chiar adecvată în toate situațiile, psihoterapia integrativă prin urmare, promovează flexibilitatea în abordarea problemelor, și subscrie la menținerea unui standard de excelență în servicii pentru clienți, în supervizare, în pregătirea și dezvoltarea profesională. Astfel, atunci când terapeuții integrativi se bazează pe diferite strategii, tehnici și construcții teoretice în contextul unor situații particulare, acest lucru nu se face la întâmplare, ci într-un mod informat, bazat atât pe intuiție clinică cât și pe o cunoaștere solidă și înțelegere a problemelor și a intervențiilor care trebuie aplicate.” (sursa: www.euroaip.eu; www.irpi.ro)

Dr Kenneth Evans – fondator al Asociaţiei Europene de Psihoterapie Integrativă (E.A.I.P.). Autor a numeroase cărţi de specialitate:

– Evans, K, Gilbert, M. (2000), Supervizarea în psihoterapie. O abordare relațională integrativă, Editura Liber-Mundi, Craiova.
– Evans, K, Gilbert, M. (2010), Introducere în psihoterapia integrativă. Un model relațional integrativ al psihoterapiei, Editura Liber-Mundi, Craiova.
– Evans, K, Finlay, L. (2009), Cercetarea pentru psihoterapeuți. Abordare terapeutică centrată pe relație. Explorarea înțelesurilor și a experienței, Editura Liber-Mundi, Craiova.