Despre cursul de formare în psihoterapie integrativă organizat de APIPC

„Voi recomanda oricand cu mare drag aceasta formare pentru profesionalismul formatorilor care au dat dovada ca stiu foarte bine ceea ce fac si, ceea ce este mai important, stiu foarte bine sa transmita ceea ce stiu celorlalti. Nu m-am simtit niciodata ca un elev la scoala, in fata unor profesori rigizi, ci ca intr-un grup unit, cu aceeasi directie, ghidat corect si cu multa rabdare spre obiectivele lui.”

„Abordarea integrativă îmi dă posibilitatea să învăț și să experimentez abordări psihoterapeutice diferite, pe care să le integrez într-un proces bazat pe conectarea emoțională. Îmi place că descopăr nu doar abordări diverse, ci și formatori și pshoterapeuți cu stiluri diferite, de la un modul lunar la altul, iar asta îmi dă ocazia să îmi creez stilul terapeutic propriu și să folosesc acele instrumente și abordări care mi se potrivesc.

Pentru mine diversitatea aceasta este cheia. Simt că fac mai multe școli într-una, învățarea mea este accelerată și deja pun în practică mult din ceea ce învăț. Aici am descoperit și ce terapii îmi doresc să aprofundez pe viitor în formarea mea continuă. Am ales formarea APIPC de la Iași pentru că include incursiuni în psihoterapii importante pe care nu le-am găsit în alte abordări integrative și pentru că pot lucra direct cu formatori din principalele școli de psihoterapie din România.”

Corina Chirileasa / Psiholog clinician, psihoterapeut integrativ în formare și coach

„Atunci când m-am înscris la acest curs, gândul meu a fost că va fi un simplu proces de formare profesională. Însă, mărturisesc că am fost extrem de plăcut surprinsă când am observat că, de-a lungul formării, pe lângă cunoștințele teoretice si practice dobândite, marele câștig a fost dezvoltarea personală profundă prin care am trecut. Am avut parte de formatori care au dat dovadă de mult profesionalism și de multă implicare și am cunoscut oameni minunați cu care am format legături strânse și frumoase.

Sunt foarte recunoscătoare pentru tot ceea ce am trăit în acești ani și las la final de drum un mare MULȚUMESC!”

Diana Mocanu / Medic psihiatru

„Există alegeri care îți schimbă viața şi persoane care îți schimbă alegerile”… Pojorâta… aici ne-am întors şi reîntors în noi, ne-am acceptat, ne-am iertat… Aici am înțeles că viața se trăieşte nu se caută… Aici am trăit adevărul, bucuria, împlinirea…

Mulțumim din suflet echipei de oameni minunați Magda Luchian, Cristian Petrescu, dr Octavian Bivol, Carmen Lovinescu, Felicia Ciobanu, Gabriel Răuță, care ne-au ajutat să … ne regăsim şi să împlinim omul din noi! Mulțumim, Pojorâta!”

Lili Simcov / Cursant APIPC, după participarea la tabăra de dezvoltare personală de la Pojorâta/Suceava - iulie 2017

„În încercarea de a surprinde în câteva cuvinte experienţa mea în cadrul formării în psihoterapie integrativă – APIPC, voi oferi cu mare drag şi căldură unele nuanţe, sper eu esenţiale, spre a fi un feedback formatorilor, dar şi un ghidaj celor ce sunt în căutarea unei şcoli de formare care să le ofere atât cunoştinţe temeinice în domeniu, cât şi mulţumirea unui parcurs plin de descoperiri de sine, de susţinere, de transformare interioară. Astfel, această incursiune în tainele psihoterapiei a reprezentat pentru mine:formatori profesionişti, responsabili, cu experienţă în domeniul practic şi teoretic, călătorie, transformare, diversificaţie unificatoare a tehnicilor şi metodelor, siguranţă, profesionalism, flexibilitate, experienţe noi, un nou început, căldură, profunzime, dinamism, abordare integrativă a fiinţei umane, autenticitate.”

Ramona Doloi / Psihoterapeut integrativ autonom/coordonator grup de formare in psihoterapie integrativa

„Această formare este, pentru mine, echivalentă schimbării scenariului de viață. Ea corespunde acelui moment în care am reușit să-mi îmbunătățesc calitatea vieții, prin descoperirea propriilor puncte forte, dar și a mecanismelor de apărare active. Acelui moment în care am început să mă asum pe mine însămi, lăsând în urmă automatismele disfuncționale care mă mențineau blocată. Recunoștință formatorilor pentru toată munca depusă. Psihoterapia învățată alături de ei este una ca de la suflet la suflet, una care depășește barierele unui simplu serviciu prestat. Este comunicarea profund interumană, care poate conține toate trăirile omenești, cu deschidere, curiozitate și iubire. Și, mai ales, care facilitează procesul vindecării. Recomand cu tot sufletul!”

Andreea Chirilă / Psihoterapeut integrativ

„Îmi place ca nu este limitativă iar conceptul de integrare invita la explorarea tuturor dimensiunilor interioare pana la înțelegerea, acceptarea și armonizarea persoanei prin autocunoaștere. A integra înseamnă sa aduci in interior tot ceea ce te atrage in exterior.

O abordare extinsă și nelimitata așa cum este și ființa umana. O abordare ce permite explorarea persoanei dincolo de limitele autoimpuse din interior sau de limitările exterioare.”

Oana-Cristina Crețu / Medic psihiatru, psiholog, psihoterapeut integrativ

“Formarea m-a întărit…Prin faptul că acum mă accept mai uşor pe mine însămi, comunic şi abordez diferit pacienţii şi cred că acesta este cel mai mare câştig. Acum am certitudinea că nimic nu este infailibil în această lume, nimeni nu poate fi perfect, nici măcar un psihoterapeut…Mă accept chiar dacă, paradoxal, acum sunt mult mai conştientă de defectele mele, dar cumva reuşesc să le văd în lumina calităţilor pe care le am. Cred în autodezvăluirea controlată…am impresia că poate ajuta pacientul din faţa noastră, cred în omul psihoterapeut şi nu în zeul psihoterapeut. Sper că în desfăşurarea acestei profesii  minunate voi putea să-mi păstrez autenticitatea în mod necondiţionat.”

Ilinca Untu / Medic psihiatru, psiholog, psihoterapeut integrativ

„APIPC, un loc în care, oameni minunați și buni profesioniști, au creat „un institut de înfrumusețare de cele sufletești”, un loc în care am învățat că nu-i suficient să faci binele, ci, că trebuie să-l fac și bine. Ei, au reușit, eu am reușit: să am un suflet frumos și sa fac binele, bine. Va mulțumesc!”

Mihaela Bișog / Psihoterapeut integrativ

„<Visele sufletului sunt cele care destramă fiinţa nu numai când ne hărţuiesc cu spaime ori cu remuşcări, dar chiar când ne amăgesc cu bucuriile lor.> (C. Noica)

Când am început această formare, prioritatea mea a fost să achiziționez cunoștințe, să învăț lucruri noi. Nu mi-a fi trecut prin minte că EU mă pot folosi de această oportunitate pentru a crește și a mă dezvolta ca persoană. Programul de dezvoltare personală și profesională a fost cea mai bună „investiție” ce nu își va pierde din valoare niciodată, ci dimpotrivă am câștigat și voi câștiga în continuare. Cel mai important este că m-am găsit, nu știam cu adevărat cine sunt și ce caut eu într-o lume ca aceasta?” . În final am găsit răspunsul. Cred că am avut norocul să vă întâlnesc în acel moment al vieții când am avut mai multă nevoie și aș vrea să vă multumesc pentru tot ce m-ați învățat pe parcursul acestor ani.”

„Cand am inceput formarea in psihoterapie integrativa, nu aveam multe cunostiinte despre psihologie sau psihoterapie in general. Am dorit sa urmez cursurile unui tip de formare in psihoterapie pentru a cunoaste mai multe informatii cu privire la relatia dintre medic si pacient, implicand astfel o mai buna comunicare cu acesta din urma. Nu am crezut nici o clipa sau nu m-am asteptat ca in urma celor 3 ani de cursuri, o schimbare sa se produca si la mine. Dar, inevitabilul s-a produs. Acum imi dau seama ca dezvoltarea personala a psihoterapeutului este foarte importanta, deoarece doar atunci cand psihoterapeutul este bine cu el insusi este capabil sa ajute si pe ceilalti oameni. Daca interiorul lui e gol, nu are ce oferi celor din jur, inclusiv pacientilor. Dezvoltarea mea personala a presupus in primul rand o mai buna cunoastere de sine. Am descoperit, prin intermediul psihoterapiei, domeniile vietii in care mai am de lucrat si mi-am dat seama ce ar fi bine sa schimb. Dezvoltarea personala s-a produs prin intermediul formatorilor, al colegilor de grup si al cartilor pe care le-am citit. Formatorii ne-au impartasit din experienta lor si mi-au indrumat pasii pentru a cunoaste cat mai multe lucruri noi si a detine informatii folositoare in cunoasterea de sine.”

„După 2 ani și 10 luni, mă regăsesc mai puternică, mai independentă, mai deschisă, mai încrezătoare în propriile puteri, mai empatică la un nivel mult mai profund, mult mai puţin critică, mai liniștită cu mine însămi, mai tolerantă, mai sociabilă. Timp de 2 ani și 10 luni cei din jurul meu au confirmat în mod repetat aceste transformări atât prin feedback-uri pozitve directe și surprinzătoare cât și indirecte, prin deschiderea atitudinii lor faţă de mine. S-au aprofundat relaţiile de prietenie, de încredere, observ mult mai multă sinceritate în jurul meu, multă iubire, respect și drag de a comunica cu mine. Așa cum e de așteptat, aceste mici modificări contribuie în continuare la întărirea încrederii în mine și în ceilalţi.”

Argumente PRO psihoterapie integrativa?

„1. profesionalismul formatorilor
2. abordarea clara si concreta a problemelor clientului
3. viziunea larga asupra tehnicilor aplicate in beneficiul clientului”

„Formatori buni, viziunea de ansamblu, tabere de dezvoltare personala, familiarizarea cu mai multe școli de psihoterapie.”

„1. abordarea holistică
2. partea de dezvoltare personala include exerciții ce incita la autocunoaștere, inclusiv taberele care ne rup de mediul nostru de zi cu zi (ne ajuta si sa ne unim ca grup)
3. formatorii deosebiți”

„Acum câțiva ani ma regăseam la răscruce de drumuri, voiam sa devin un profesionist bun si sa ofer servicii de calitate clienților mei.

În psihoterapia integrativă m-am regăsit cel mai bine. In primul rând datorită abordării holistice, am simțit ca astfel voi putea sa-mi ajut clienții fără a experimenta nevoia continua de a evalua rapid si încerca sa incadrez problema intr-o tehnica specifica de terapie și in al doilea rând pentru paleta generoasa de cunoștințe teoretice și practice dobândite.

Formatorii Asociației m-au însoțit pe tot parcursul anilor de formare și după. Ma pot baza oricând pe sprijinul unui specialist cu mai multă experiența care sa ma îndrume și sa-mi ofere ajutor. 

Dacă si tu te regăsești in situația mea, dacă și tu îți pui întrebări cu privire la cariera și ce alegere sa faci, îți recomand cu caldura aceasta formare! Nu doar ti se va raspunde la întrebări și ți se vor transmite cunostinte valoroase ci vei găsi acel climat de dezvoltare personală si profesională in care vei capata încredere in abilitatile tale și îți vei crea propriul stil!

Și la fel de important, îți vei face o rețea de colegi, viitori specialiști ca si tine pe care te vei putea baza la nevoie, nu vei fi student intr-o banca, ci parte a unei comunități profesionale!”

Psihoterapeut integrativ autonom Eugenia Erhan / Coordonator grup de formare în psihoterapie integrativă