În 2022, un nou curs de formare în psihoterapie integrativă la Iași!

Suntem recunoscători tuturor celor și-au exprimat interesul față de cursul de formare în psihoterapie integrativă organizat de Asociația noastră, ce va începe în ianuarie 2022 la Iași. Înscrierile s-au încheiat.

Următorul curs va începe în ianuarie 2023, iar detaliile aferente vor fi anunțate în timp util pe site-ul și pagina noastră de Facebook.

Vă mulțumim.

Formare în psihoterapie integrativă 2022

În luna ianuarie 2022, la Iași, va începe un nou curs de formare în psihoterapie adresat absolvenților facultăților:

  • Psihologie (sistem Bologna 3 ani) și master în domeniul Psihologiei Sănătății
  • Medicină generală și rezidențiat în psihiatrie, cu completarea studiilor (pachet prerechizite)
  • Asistență socială (sistem Bologna 3 ani) și master în domeniul Psihologiei Sănătății, cu completarea studiilor (pachet prerechizite)
  • Filosofie (sistem Bologna 3 ani) și master în domeniul Psihologiei Sănătății, cu completarea studiilor (pachet prerechizite)
  • Pedagogie (sistem Bologna 3 ani) și master în domeniul Psihologiei Sănătății, cu completarea studiilor (pachet prerechizite)
  • Teologie (4 ani) și master în domeniul Psihologiei Sănătății, cu completarea studiilor (pachet prerechizite)

     O echipă de psihoterapeuți valoroși, recunoscuți pe plan national și internațional te invită să cunoști și să înveți tainele psihoterapiei alături de ei. Abordarea holistică a psihoterapiei integrative în cadrul Asociației de Psihoterapie Integrativă și Psihologie Clinică (APIPC) reunește diferite modalități și tehnici terapeutice din teoriile psihanalitice, umaniste și cognitiv-comportamentale: psihanaliză, psihoterapie cognitiv-comportamentală, psihodramă,  psihotraumatologie, psihoterapie pozitivă, psihoterapie sistemică de cuplu și familie, psihosomatică, terapie gestalt, hipnoză ericksoniană, psihopatologie etc.

Formatori: prof.univ.dr. Daniel David, conf.univ.dr. Augustin Cambosie, conf.univ.dr. Diana Vasile, lector univ.dr. Lucian Negoiță, psiholog/psihoterapeut Gabriela Hum, psiholog/psihoterapeut Éva Varró, psiholog/psihoterapeut Simona Vlad, psiholog/psihoterapeut Marcel Nedelcu, psiholog/psihoterapeut Felicia Ciobanu, psiholog/psihoterapeut Eugenia Erhan, psiholog/psihoterapeut Livia Silvestru, psiholog/psihoterapeut dr. Octavian Bivol, dr. Radu Andrei, dr. Doina Budeanu, psiholog/psihoterapeut Simona Herb.

     Structura cursului de formare complementară:

I. 2 ani și 10 luni – formare de bază

II. 1 an și 3 luni – supervizare

După încheierea formării de bază se organizează examenul final (colocviu), în cadrul căruia se va prezenta o lucrare de disertație al cărei conținut va reflecta informațiile teoretice și tehnicile învățate pe parcursul acestei etape de formare. Absolvenții vor obține un Certificat de Psihoterapeut sub supervizare în modalitatea psihoterapie integrativă.

Intrarea în supervizare necesită obținerea Atestatului de Liberă Practică eliberat de către Colegiul Psihologilor din România și începerea activității de psihoterapeut. În cadrul celor 150 de ore de supervizare se vor prezenta cazurile aflate în lucru, iar la final se va susține un examen de prezentare a două cazuri încheiate.

Finalizarea celor două etape se încheie cu acordarea Certificatului de psihoterapeut autonom în modalitatea psihoterapie integrativă, recunoscut de Colegiul Psihologilor din România, Federația Română de Psihoterapie, Asociația Europeană de Psihoterapie și Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă.

Cursurile se desfășoară cu o frecvență de un modul pe lună, sâmbăta și duminica. Prezența este obligatorie la toate orele (cu posibilitatea recuperării în situațiile speciale). Programul include un număr de 772 de ore formare de bază, din care 512 ore formare teoretică și practică, precum și 260 ore dezvoltare personală. Costul unui modul este 520 RON.

            Detalii înscriere

           Secretariat APIPC – Angelina Enache Tel. 0740-316.166

            Trimiteți pe adresa de e-mail contact@apipc.ro următoarele documente:

  • Copie după diploma de licență, cu mențiunea „conform cu originalul” și semnătura
  • Copie după cartea de identitate
  • Curriculum Vitae
  • Scrisoare de intenție

Data limită de înscriere: 30 noiembrie 2021

Interviul va avea loc în prima decadă a lunii decembrie.