Despre adevăr în Știință, Filosofie, Religie și Simțul comun

Într-o lume în care valoarea adevărului se află sub asediul obscurantismului, conspirației și iraționalității (și cu aportul “fake news”) și în care reperele sunt adesea distorsionate de autopromovare falsă (PR nesincer) și/sau demolări prin minciună, membrii Academiei Române, prof. univ. dr. Mircea Dumitru și prof. univ. dr. psih. Daniel David, vor vorbi despre adevăr din perspectiva științei, filosofiei, religiei și simțului comun.

Prof. univ. dr. Mircea Dumitru – filosof și fostul rector al Universității din București, academician și vicepreședintele Academiei Române și membru al Academiei Europaea, profesor de filosofie apropiat mai ales tradiției analitice, mai angajată în demersuri multi/inter/transdisciplinare asupra domeniilor abordate în dezbatere.

Prof. univ. dr. psih. Daniel David – psiholog și rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, membru al Academiei Române și al Academiei Europaea, aflat în analiza din 2023 a Elsevier & Stanford între 2% cei mai citați oameni de știință ai lumii, profesor de științe cognitive (clinice), specializare care intersectează multi/inter/transdisciplinar domeniile abordate în dezbatere.

Deși demersul este o dezbatere, pentru buna derulare a acesteia rolurile vor fi ușor prescrise, astfel încât gazda evenimentului este prof. univ. dr. psih. Daniel David, iar invitatul special prof. univ. dr. Mircea Dumitru.

Evenimentul va avea loc la Ateneul Național din Iași, în data de 15 iunie, de la ora 18.00.

Detaliile pentru rezervare se regăsesc în afișul evenimentului și la acest link.


Daniel David este profesor de științe cognitive clinice, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), profesor asociat („adjunct professor”) la Icahn School of Medicine at Mount Sinai în New York, SUA și directorul pentru cercetare al Albert Ellis Institute în New York, SUA. Este președintele Asociației Psihologilor din România. Este evaluator internațional în cercetare și educație, iar în 2019 și 2020 a fost inclus între cei 2% mai citați oameni de știință ai lumii (în sistemul Scopus). Totodată, este formator în cadrul cursurilor de formare în psihoterapie integrativa organizate de asociația noastră.