Curs de formare în psihoterapie integrativă 2019

Asociația de Psihoterapie Integrativă și Psihologie Clinică anunță începerea înscrierilor pentru un nou grup de formare în psihoterapie integrativă.

Cursurile pentru grupul nou încep în ianuarie 2019, iar înscrierile se fac până pe 15 noiembrie 2018.

Formarea în psihoterapie integrativă organizată de APIPC (Asociația Psihoterapie Integrativă și Psihologie Clinică) este acreditată de către COPSI (Colegiul Psihologilor din Romania), înscrisă în registrul furnizorilor de formare profesională, cu avizul nr. RF-II-IS-124/01.11.2012 şi cu avizarea programului formativ de bază în Psihoterapie Integrativă, din 09.11.2012.

Formarea în psihoterapie integrativă include module de dezvoltare personală și formare teoretică cu multiple aplicații practice în construirea strategiei de intervenţie în funcţie de nevoile specifice ale fiecărui client. O idee fundamentală a psihoterapiei integrative constă în faptul că, toate formele de terapie sunt eficiente și au adus domeniului resurse bune prin cercetări științifice, teorii, metode, tehnici și proceduri de lucru ce vin în sprijinul dezvoltării umane și tratamentului spre însănătoșire. Abordarea noastră se bazează pe principii ce conduc la construirea și menţinerea unui standard de excelenţă în serviciile oferite clienților şi în pregătirea profesională.

Durata formării

Formarea în psihoterapia integrativă presupune un program cu durata de 4 ani cuprinzand:

  • Insusirea tehnicilor metodelor si strategiilor psihoterapiei integrative
  • Dezvoltare personală
  • Supervizare: supervizarea profesională este esenţială pentru procesul de devenire a psihoterapeutului și oferă informaţii directe, bazate pe studii de caz, necesare pentru transpunerea teoriei în practică.

În cadrul formării se realizează înglobarea cunoștințelor teoretice și practice din diferite abordări terapeutice într-o formulă integrativ-holistică a personalității, psihopatologiei și psihoterapiei dobândind deprinderi în:

– Alegerea și respectarea tehnicii și luarea deciziei terapeutice

– Evaluare și psihodiagnostic

– Planuri de intervenție

– Procesul psihoterapeutic

– Relaţia terapeutică şi a variabilelor precum cadru, transfer, contratransfer

– Apărare psihologică, gestionarea afectului În baza certificatului de absolvire a formării profesionale se obține dreptul de liberă practică de la Colegiul Psihologilor din România.

Cui se adresează:

Pot deveni psihoterapeuți absolvenții facultăților de psihologie, medicină, psihopedagogie, asistență socială, teologie, filosofie; de asemenea se pot înscrie studenții în anul 3 de la facultățile menționate. 

Echipa de formatori APIPC: Magda Luchian (Psihologie clinica, terapie cognitiv-comportamentală și psihoterapie integrativă), Cristian Petrescu (Psihologie clinică, Psihoterapie sistemică de cuplu și familie), Iustinian Turcu (Hipnoza Ericksoniană), Carmen Lovinescu (Psihologie clinică, Psihoterapie integrativă).

Profesori invitati: Daniel David (Terapie cognitiv-comportamentala), Diana Vasile (Psihologia Traumei), Gabi Hum (Psihologie Pozitivă), Augustin Cambosie (Psihanaliză), Jerome Chidharom (Coaching), Doctor Radu Andrei (Adictologie), Doctor Octavian Bivol (Psihosomatica), Doctor Budeanu Doina (Tulburări Afective).

Cursurile pentru grupul nou încep în ianuarie 2019, iar înscrierile se fac până pe 15 noiembrie 2018.

Pentru înscriere și informații suplimentare: telefon 0722 267 796 (Felicia Ciobanu), telefon 0748 618 708 (Livia Silvestru), e-mail: contact @ apipc.ro.