facebook

Ce spun cursantii

 

"Cand am inceput formarea in psihoterapie integrativa, nu aveam multe cunostiinte despre psihologie sau psihoterapie in general. Am dorit sa urmez cursurile unui tip de formare in psihoterapie pentru a cunoaste mai multe informatii cu privire la relatia dintre medic si pacient, implicand astfel o mai buna comunicare cu acesta din urma. Nu am crezut nici o clipa sau nu m-am asteptat ca in urma celor 3 ani de cursuri, o schimbare sa se produca si la mine. Dar, inevitabilul s-a produs. Acum imi dau seama ca dezvoltarea personala a psihoterapeutului este foarte importanta, deoarece doar atunci cand psihoterapeutul este bine cu el insusi este capabil sa ajute si pe ceilalti oameni. Daca interiorul lui e gol, nu are ce oferi celor din jur, inclusiv pacientilor. Dezvoltarea mea personala a presupus in primul rand o mai buna cunoastere de sine.

Am descoperit, prin intermediul psihoterapiei, domeniile vietii in care mai am de lucrat si mi-am dat seama ce ar fi bine sa schimb. Dezvoltarea personala s-a produs prin intermediul formatorilor, al colegilor de grup si al cartilor pe care le-am citit. Formatorii ne-au impartasit din experienta lor si mi-au indrumat pasii pentru a cunoaste cat mai multe lucruri noi si a detine informatii folositoare in cunoasterea de sine"

 

"<Visele sufletului sunt cele care destramă fiinţa nu numai când ne hărţuiesc cu spaime ori cu remuşcări, dar chiar când ne amăgesc cu bucuriile lor.> (C. Noica) Când am început această formare, prioritatea mea a fost să achiziționez cunoștințe, să învăț lucruri noi. Nu mi-a fi trecut prin minte că EU mă pot folosi de această oportunitate pentru a crește și a mă dezvolta ca persoană. Programul de dezvoltare personală și profesională a fost cea mai bună "investiție" ce nu își va pierde din valoare niciodată, ci dimpotrivă am câștigat și voi câștiga în continuare. Cel mai important este că m-am găsit, nu știam cu adevărat cine sunt și ce caut eu într-o lume ca aceasta?" . În final am găsit răspunsul. Cred că am avut norocul să vă întâlnesc în acel moment al vieții când am avut mai multă nevoie și aș vrea să vă multumesc pentru tot ce m-ați învățat pe parcursul acestor ani."

 

"După 2 ani și 10 luni, mă regăsesc mai puternică, mai independentă, mai deschisă, mai încrezătoare în propriile puteri, mai empatică la un nivel mult mai profund, mult mai puţin critică, mai liniștită cu mine însămi, mai tolerantă, mai sociabilă. Timp de 2 ani și 10 luni cei din jurul meu au confirmat în mod repetat aceste transformări atât prin feedback-uri pozitve directe și surprinzătoare cât și indirecte, prin deschiderea atitudinii lor faţă de mine. S-au aprofundat relaţiile de prietenie, de încredere, observ mult mai multă sinceritate în jurul meu, multă iubire, respect și drag de a comunica cu mine. Așa cum e de așteptat, aceste mici modificări contribuie în continuare la întărirea încrederii în mine și în ceilalţi."

 

"Voi recomanda oricand cu mare drag aceasta formare pentru profesionalismul formatorilor care au dat dovada ca stiu foarte bine ceea ce fac si, ceea ce este mai important, stiu foarte bine sa transmita ceea ce stiu celorlalti. Nu m-am simtit niciodata ca un elev la scoala, in fata unor profesori rigizi, ci ca intr-un grup unit, cu aceeasi directie, ghidat corect si cu multa rabdare spre obiectivele lui."

 

"Trei argumente PRO psihoterapie integrativa?
1. abordarea holistica
2. partea de dezvoltare personala include exercitii ce incita la autocunoastere, inclusiv taberele care me rup de mediul nostru de zi cu zi (ne ajuta si sa ne unim ca grup)
3. formatorii deosebiti"

 

"Argumente PRO psihoterapie integrativa?
1. profesionalismul formatorilor
2. abordarea clara si concreta a problemelor clientului
3. viziunea larga asupra tehnicilor aplicate in beneficiul clientului"

 

"Argumente PRO: formatori buni, viziunea de ansamblu, tabere de dezvoltare personala, familiarizarea cu mai multe scoli de psihoterapie"

©2013-2016 - Asociatia de Psihoterapie Integrativa si Psihologie Clinica (APIPC)