facebook

Terapia pierderii

Autor Publicat in sectiunea: Articole

Psihoterapeutul Cristian Petrescu vorbeşte despre terapia pierderii: acesta explică ce sunt traumele emoţionale şi ce urme pot lăsa ele în comportamentul nostru. De fiecare dată când ne confruntăm cu o pierdere este important să nu pierdem şi lecţia oferită de viaţă.

Detalii aici...

Un scolar, o multime de intrebari. Ii place? Se va adapta? Ce il ajuta sa se integreze? Cateva raspunsuri pentru parinti ingrijorati.

Detalii aici...

Boala apare ca o reprezentare a unei suferinţe, a unui conflict interior, a unei furii sau a unei frustrări. Este urmarea acumulării de emoţii şi energii care provoacă blocaje, ce duc, la rândul lor, la o disfuncţie.

Detalii aici...

Traducere de Mirela Zetu.

Extras: Atunci când vorbim despre practicarea psihoterapiei integrative, conceptul de relație terapeutică interpersonală și în contact este premisa centrală. Ancheta, armonizarea și implicarea constituie metodele unei psihoterapii bazate pe relație și orientată spre contact. Definirea celor opt nevoi inerente unei relații și descrierea atitudinilor terapeutice corespondente. Baza teoretică a psihoterapiei integrative include conceptele de Stări ale Eului, de transfer, de Sistem de Scenarii, de contact și de întrerupere a contactului, cât și sensul relațiilor interpersonale.

Detalii aici...

Termenul „integrativ" are mai multe sensuri in Psihoterapia Integrativa. El se raporteaza la procesul de integrare a personalitatii care consta in tratarea aspectelor ignorate sau nerezolvate ale Sinelui si integrarea lor intr-o personalitate coerenta. Aceasta permite diminuarea mecanismelor de aparare care impiedica spontanietatea si flexibilitatea in rezolvarea problemelor si in relatia cu ceilalti.

Detalii aici...

STRES: serviciu

Autor Publicat in sectiunea: Articole

Ce facem cand, la serviciu, totul pare urgent?

Trebuie deosebite urgentele de prioritati. Iti faci programul de dimineata pe ziua respectiva si esti linistit. Daca apar telefoane, e-mailuri cu tot felul de urgente, trebuie sa analizezi care sunt prioritatile tale, fiindca, de multe ori, urgentele sunt ale altora. Daca urgentele intra in domeniul prioritar, atunci le includem in program.

Detalii aici...

STRES: ganduri negre

Autor Publicat in sectiunea: Articole

Putem invata de la oamenii care au reusit in viata cum sa ne descurcam cu stresul? Recomandati gasirea unor modele?
E important sa nu asimilam modul de gandire al altor persoane, chiar daca au reusit in viata, fiindca nu se potriveste neaparat cu personalitatea noastra, educatia, biografia vietii. Este normal ca fiecare sa aiba drumul lui in viata.

Detalii aici...

Care dintre tipurile de stres este mai raspandit?

Oamenii se simt acum agresati de foarte multi stimuli, fie de natura solicitarilor la serviciu, fie de natura financiara, fie datorita exploziei de informatie si a schimbarilor foarte rapide de la o zi la alta.

Detalii aici...

De la sfarsitul anilor 80 a secolului trecut medicina trece printr-o criza profunda, atat cea economica, cat si cea metodologica si practica. Din lucrarile lui Andrew Weil(2000), Eisenberg D.M. et.al. (1993-2000), Astin J.A. (1998), Relman A.S.(2000), Dalen J.E.(2000), Shang C. (1999),

Detalii aici...
©2013-2016 - Asociatia de Psihoterapie Integrativa si Psihologie Clinica (APIPC)